Ihanat vadelmat itse tehtyyn pikapuurosekoitukseen, aitoja makuja ilman valmispuurojen turhia sokerilisiä :)
Vierulan tarina
Taimi istutettiin tilan pihapiiriin ja jyhkeä puu seisoo yhä paikoillaan. Konstan tammi on perhetilan maamerkki, joka muistuttaa tilan historiasta ja edellisten sukupolvien kovasta työstä.
Konstan ja Selman jälkeen Vierula siirtyi Timolle ja Annukalle, jotka saivat käsiinsä hiipuvan pientilan. Kolmas isäntäpari ei halunnut luovuttaa vaan päätti kokeilla mansikkaa. Maaperä osoittautui sopivaksi mansikoille, joten mullikat saivat lähteä ja 90-luvun alussa alkoi tilan kehittäminen marja- ja vihannestuotantoon.
Vierulan tilan tärkeintä toimintaa on tuottaa kesäsesonkiin mansikoita, uusia perunoita sekä lukuisia muita kesävihanneksia, joissa tuoreus, laatu ja maku ovat ykkösasioita.
Koska aina pitää syödä, Kohoset pitävät etuoikeutena tehdä maailman tärkeintä työtä kotimaisina ruuantuottajina. Vierulan tilan kivijalkana on tuottaa puhdasta lähiruokaa, jonka asiakkaat saavat tuoreena ja ilman turhia välikäsiä.
Avoimen ja läpinäkyvän toiminnan perusajatuksena on tarjota asiakkaille sellaisia tuotteita, joiden laadusta yrittäjät voivat olla aidosti ylpeitä.
Yrittäjäparin ja tilan työporukan sinnikkyydestä kertoo kuvaavasti kesän 2023 vastoinkäymisten kohtaaminen ja selättäminen. Huhtikuisena sunnuntai iltana syttynyt tulipalo tuhosi tilan pakkaamo-ja varastohallin, jossa sijaitsi koko tilan ydintoiminnan kannalta erittäin tärkeitä tuotteita ja toimintatilat. Muutamassa viikossa kuitenkin toiminta oli saatu jälleen pyörimään ja kesä pyöriteltiin väistötiloissa. Uusien rakennusten myötä tilalla uskotaan uusien tuulien voimistuvan ja toimintaa kehitetään entisestään!
Vierulan tila huomioitiin vuonna 2017 Etelä-Savon Maistuva maaseutu -yrityksenä. Vuonna 2019 Tiina ja Mikko Kohonen valittiin Etelä-Savon nuoriksi yrittäjäksi ja samana vuonna Kohoset ylsivät finaaliin valtakunnallisessa vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa. Tunnustukset lisäävät uskoa siihen, että Vierulan tilalla on oma paikkansa kotimaisten ruuantuottajien joukossa ja Mäntyharjun Enonlahdella tuotetaan lähiruokaa tulevaisuudessakin.