Kesän tuoretuotteet

Vierulan tila vannoo tuotteiden tuoreuden nimeen. Kaikki tuotteet kasvatetaan Mäntyharjun Enonlahdella ja Koirakivessä. Kesän tuotteet kuljetetaan myyntipaikoille aina itse mahdollisimman nopeasti sadonkorjuun jälkeen. 

Mansikka on Vierulan tilan päätuote.
Ensimmäiset Vierulan mansikat kypsyvät myyntiin toukokuun lopussa ja tuoretta mansikkaa on tarjolla jopa syyskuulle saakka.

Mansikan satokauden aloittavat kasvutunneleissa kasvanut Rumba, jota on usein saatavana jo ylioppilasjuhlien tienoilla.
Avomaalla kypsyy ensimmäisenä, kesäkuussa ennen juhannusta Allegro mansikka. Asiakkaiden kestosuosikin, raikkaan makean Polkan, ensimmäiset marjat tulevat myyntiin harson alta yleensä juhannuksen tienoilla. Polkan pääsatokausi ajoittuu kesäheinäkuun vaihteeseen. 

Polka soveltuu kesän herkutteluun ja pakastemarjaksi, joten heinäkuun vaihteessa kannattaakin olla hereillä myyntipisteillä sekä seurata ilmoittelua, mikäli aikoo säilöä mansikkaa omaan pakasteeseen. Pakastamme marjoja myös tilalla, joten satokauden ulkopuolella voit ostaa pakastettuja marjoja suoraan tilalta, Reko-jakeluista.

Vadelman satokausi ajoittuu juhannukselta, jopa syyskuulle saakka.
Vadelmaa viljellään Vierulassa vain kasvutunneleissa, missä vadelmalla on optimaaliset kasvuolosuhteet ja marjan laatu pysyy korkeana keleistä riippumatta. Vierulan vadelmalajikkeena on Glen amble ja Vajolet, joiden marjat ovat suuria, kiinteitä ja kirkkaanpunaisia.

Pensasmustikka ja karhunvadelma löytyvät myös Vierulan valikoimista. Pensasmustikkaa ja karhunvadelmaa kypsyy myyntiin pieniä määriä elokuussa, mikäli kesä on marjoille suotuisa. 

Varhaisperunat ovat vakiintuneet Vierulan tuotevalikoimaan ja saavuttaneet suosiota asiakkaiden keskuudessa.
Kevään ensimmäiset, kasvatussäkeissä kasvaneet perunat saadaan myyntiin jo toukokuussa, mutta satokausi avomaalta alkaa usein vasta juhannusviikolla. 

Vierulan varhaisperunat ovat lajikkeiltaan raikasta Annabellea ja Jussia.
Perunan tuoreus mitataan aina Vierulassa tunneissa eikä päivissä eli myyntipaikoille lähtee samana aamuna nostettua perunaa.

Avomaankurkut ovat kesän ensimmäisiä herkkuja ja lähtevät kauppoihin heti kesäkuun alussa. Avomaankurkku kypsyy Vierulassa kasvihuoneissa, joissa voidaan taata herkälle kasville optimaaliset elinolosuhteet lämmittämällä, tuulettamalla, sumuttamalla ja tippukastelulla.

Sipulia ja punasipulia tuotetaan Vierulassa nipputavaraksi heti kesäkuun ensimmäisillä viikoilla.

Varhaiskaalin taimet tuotetaan Vierulassa itse alusta saakka. Kevään pitkän odotuksen ja vaivannäön jälkeen varhaiskaalia pääsee maistamaan juhannuksen tienoilla.

Herne on Vierulassa kesäherkku, joka toimii tilalla myös tärkeänä maanparannuskasvina. Hernettä saadaan myyntiin usein vasta kesäkuun lopulla. 

Kesäkurpitsa on raivannut tiensä suomalaisten grilleihin ja soveltuu erinomaisesti tilamme tuotevalikoimaan. Kesäkurpitsa kypsyy myyntiin kesäkuun lopussa.

Kirsikkatomaattia tuotetaan Vierulassa pieniä määriä. Makeiden tomaattien satokausi alkaa juhannukselta. Herkullisilla kirsikkatomaateilla on omat vakioasiakkaansa, joten ne häviävät usein jo heti aamusta omien myyntipisteidemme pöydiltä.